Booming Beijing

 

Een van de meest gevarieerde steden van China is Beijing. De ruige natuur en de drukte van de stad ligt zó dicht bij elkaar! We hebben veel verschillende dingen gedaan in slechts een paar dagen tijd. Een paar van de hoogtepunten (en een dieptepunt, letterlijk..) deel ik met jullie!

Olympisch stadion “het Vogelnest” en het Olympisch zwembad

We kwamen tegen de avond aan in Beijing. Na het eten was er niet echt meer iets open om te bezichtigen, behalve het Olympisch stadion en zwembad. Omdat ik altijd heb gezwommen en een fanatiek sporter ben, was dit voor mij heel bijzonder om even te kunnen zien! Helemaal in het donker lichtten de twee gebouwen op in allerlei fantastische kleuren. Je kunt gaan zwemmen in het Olympisch zwembad, dat inmiddels is omgetoverd tot tropisch zwemparadijs. In het vogelnest kun je een rondleiding krijgen. Door de lange rij bij het vogelnest en plots opkomend noodweer zijn we op tijd naar ons hostel gegaan.
De moeite waard? Ja, of je nu van sporten houdt of niet. Wel moet je daarvoor even in de rij staan.

DSC_0657   DSC_0663

 

Een hike richting “het onontdekte deel” van de Chinese Muur

We kregen van andere reizigers het advies om niet via de bekende route de muur te gaan bezichtigen. Dit deel heet Badaling, en is een ontzettend druk gedeelte van de muur dat compleet verwesterd is compleet met rodelbaan en Burger King. Daarom kozen we in de Lonely planet een hike van gemiddeld niveau te nemen: Mutianyu. Met een taxi reden we richting de voet van de berg, en vanuit daar begon onze hike. Het was erg warm, maar ruim binnen het gegeven anderhalf uur stonden we op de Muur. Maar toen… Tijdens onze hike volgden we steeds een rood lintje die om de 10 meter was opgehangen. Toen we bovenaan een paar foto’s hadden gemaakt zagen we links van ons een rode pijl en lintjes naar beneden. We dachten dat we deze route moesten volgen om bij de Muur te komen. We liepen naar beneden en al snel bleek dat dit helemaal fout was. Enorme steile afgronden, dichte begroeiing en gladde grote stenen zorgden er voor dat we regelmatig uitgleden en een stuk naar beneden vielen. Naar boven was ook geen optie meer. Na een urenlange levensgevaarlijke afdaling kwamen we terecht in een verlaten dorpje. Dankzij een lieve vrouw kwamen we tegen een kleine vergoeding weer in de bewoonde wereld. We waren helemaal gesloopt! En het erge was dat we bijna niks van de Muur hebben gezien. Daags erna zijn we met de toeristische route gegaan 😉 konden we lekker rodelen naar beneden en daarna naar de Burger King. Dat hadden we wel verdiend!
De moeite waard? Ja, als je maar weet dat je klaar bent als je de muur ziet en niet via de andere kant naar beneden gaat!

DSC_0816   DSC_0745

 

Pekingeend eten bij het beste pekingeend restaurant van Beijing

Als je in Peking bent moet je pekingeend eten. Klaar. Wij vonden door middel van de Lonely Planet het restaurant “Li Qun Roast Duck” dat beroemd was om zijn pekingeend. Je betaalt zo’n 250 yuan per persoon, wat 35 euro is. Omdat dit voor Chinese begrippen ontzettend veel geld is voor een maaltijd, verwachtte ik dat het in een ontzettend fancy restaurant zou zijn, maar niets was minder waar. Na even te hebben gezocht (we liepen het haast voorbij) vonden we het restaurant in een steegje. Je komt binnen en het eerste wat je ziet is de eend die in een grote oven hangt. Er hangen onwijs veel foto’s van beroemde (Chinese) mensen die hier ooit zijn geweest. Het restaurant is een klein gebouwtje met ouderwetse tafeltjes met een plakplastic zeil er over heen. Fancy, hè? De eend wordt in het restaurant gesneden, en dat is wel cool om te zien. Samen met een hoop bijgerechtjes volstaat het als volledige maaltijd, maar het is geen vetpot.
De moeite waard? Ik denk dat je voor minder geld ook ergens anders lekkere pekingeend kunt eten. Bovendien hebben wij hier om half vijf al gegeten, omdat je anders in de rij staat voor een plekje.

DSC_0723   DSC_0719

 

De Verboden Stad en de Hemelse Tempel

We hebben, ondanks alle waarschuwingen, de verboden stad en de hemelse tempel gezien rond het middaguur. We stonden om half elf in de rij en dit duurde zo ontzettend lang… Bart ging de “onwetende” toerist uithangen en kroop voor, zodat we maar 1-1,5 uur hebben hoeven wachten. Niet echt netjes, maar zo werkt het soms nou eenmaal. Toen we binnen waren hadden we echt veel aan het gps apparaatje met Nederlandse gids die ons door het enorme bouwwerk leidde. Op sommige momenten liet de gps het een beetje afweten en startte hij aan de late kant of helemaal niet, maar zonder is echt een onmogelijke opgave. Bovendien mis je dan veel interessante weetjes. Door de drukte en hitte zijn we maar een paar uurtjes gebleven, maar we hadden hier best de hele dag rond kunnen blijven dwalen!
De moeite waard? Ja, als je eerder vertrekt dan wij. Anders sta je zeker 2,5 uur in de rij.DSC_0678   DSC_0629

 

Het plein van de Hemelse vrede

Deze plek hebben we s’ochtends bij het bezoeken van bovenstaande gezien, maar ook nog een keer s’avonds. Elke ochtend en avond is er een speciale ceremonie voor het ophangen en afhalen van de vlag. Ze sluiten hier de complete weg voor af, speciale verlichting gaat aan en met een heel peloton soldaten halen ze de vlag eraf. Hoewel het enorm druk was, kon je toch een speld horen vallen op het moment dat de trompet klinkt. Een bijzonder moment.
De moeite waard? Ja, als je in de buurt bent! De tijden van het ophangen en afhalen verschillen (met zonsopgang en ondergang wordt deze vlag gehaald) dus die moet je opzoeken. s’Ochtends was voor ons om 4:15 echt te vroeg. Zorg dat je twintig minuten van tevoren op het plein bent om een goed plekje te garanderen.DSC_0773  DSC_0761

 

Het Temple of Earth park (Ditan Park)

Wauw, dit park is zo fantastisch en op en top cultuur! Meteen bij de ingang ontmoetten we een ontzettend lief mannetje met allerlei handgemaakte speelgoedjes, die hij met liefde met ons uittest! We zijn al meteen verkocht en beloven hem om later terug te komen en iets van hem te kopen. Als we verder lopen zien we een stel oude mannetjes en vrouwtjes spelen met het verenspeelgoedje wat wij net ook uitgeprobeerd hebben. Een stukje verderop staan twee mensen te beachtennissen. Wat een gezelligheid! Er zijn ook verschillende tempels te bezoeken, maar deze kostten naast de gewone entree nog extra geld. Voor ons niet de moeite waard. Overal zijn dansende en zingende mensen te vinden. Na een uurtje of twee,drie, hadden we het wel gezien en zijn we weer gegaan.
De moeite waard? Zeker! Om even aan de drukte van de stad te ontsnappen en echt te genieten.

DSC_0826   DSC_0617

Hoe lijkt het jou om naar Beijing te gaan? Wil je nog meer weten over een bepaalde plek? We hebben nog veel meer dingen bezocht, dikke kans dus dat we daar meer over kunnen vertellen!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Eleonora schreef:

    Wat een leuk artikel, en wat een mooie foto’s!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s