Verliefd op Hong Kong

Eind Augustus kwamen we aan in Hong Kong, het eindpunt voor onze terugkeer naar Nederland. Ik had al zo veel verhalen gehoord over Hong Kong maar zelf was ik een beetje sceptisch. Ik had tenslotte al 30 dagen rondgereisd in China, zou dit dan het hoogtepunt worden?

In de metropool Hong Kong krioelt het (net als in iedere grote stad) van de mensen, maar alles is heel anders. Hier rijden bussen en trams en nette auto’s. Die stoppen voor stoplichten en zich houden aan de verkeersregels. Weinig fietsers en scooters te vinden, en áls ze er zijn moeten ze zich aan de regels houden. Rochelen, plassen en spugen op straat is verboden en er staat een dikke boete op wanneer je dit wel doet! Iedereen spreekt Engels en er heerst een gemoedelijke sfeer, veel meer dan in de rest van China.

 

Met een ferry die regelmatig vertrekt konden we spotgoedkoop in een half uur naar Lamma island, waar de drukte van de stad ineens weg is en je je op een tropisch oord waant. Je komt aan op een pier waar gekleurde vissersbootjes liggen. Iedereen loopt in bikini en surfshort, er zijn alleen maar fietsers en wandelaars. Wij gingen een dagje heerlijk zwemmen, even weg uit de drukte van de stad. s’Avonds komen de jongeren uit de stad naar dit eiland en nemen barbecues mee om op het strand te gaan barbecuen!

Als je s’avonds in Hong Kong bent kun je net zo goed de hele avond met je hoofd in je nek lopen. Allemaal reclameborden en neonlichten in de gekste kleuren hangen metershoog, de wolkenkrabbers zijn verlicht en er is een grote lichtshow bij het water. Maar ook op de grond is er meer dan genoeg te zien. Hele markten worden opgebouwd, restaurants zetten hun terrasjes klaar, straatartiesten beginnen te spelen…

Het antwoord op de vraag of Hong Kong een hoogtepunt was is dus een volmondig ja.Het enige nadeel is dat het leven en wonen daar ontzettend duur is. Maar hé, als ik de eindejaarsloterij win dit jaar zit er misschien wel een vakantiehuisje op Lamma Island in.. 😛

In welke (wereld)stad zou jij wel willen wonen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s